Profilering kan ervoor zorgen dat je leven of carrière in een stroomversnelling komt.  Lees het verhaal van Tiny.

Waar blijft het succes?

Al een jaar lang is ze aan het solliciteren, mag regelmatig op gesprek komen, maar daar houdt het op. Ze wordt nooit voor een tweede gesprek uitgenodigd. Gelukkig heeft ze een loopbaancoach die in haar blijft geloven.

solliciteren | het zit niet altijd mee

De aanleiding

In een gesprek met haar loopbaancoach komt uit, dat de manier waarop zij zich presenteert niet werkt. Ze heeft een fors postuur, dat wellicht op een andere manier gekleed kan worden. Ik krijg een telefoontje: of ik kan helpen om via styling en non-verbale communicatie een ander resultaat te krijgen.

Intake

Het traject dat ik met deze vrouw heb, vindt plaats in mijn studio. Omdat het een sollicitatie betreft, beperk ik me tot het sollicitatieproces. Zij brengt op mijn verzoek spullen mee om te bespreken.

Diagnose

Tiny heeft bij aanvang van het traject geen idee van het belang van een met zorg samengestelde uitstraling. Ze ziet kleding vooral als een middel om haar lichaam te bedekken en warm te houden. Ze heeft zich nooit echt verdiept in non-verbale communicatie. Eigenlijk vindt ze dat allemaal niet zo belangrijk. Het gaat er toch om dat ze haar werk goed doet?

Plan van aanpak

Het plan omvat een aantal advies-sessies:

  • inzicht krijgen in de invloed van een goede eerste indruk (heel wezenlijk bij sollicitaties),
  • kleuradvies en tips om haar figuur beter te kleden.
  • een shoppingsessie om een sollicitatie outfit te vinden, met de gewenste uitstraling, afgestemd op haar situatie, en binnen haar budget.

Het resultaat

Voor deze vrouw lijkt het geen leuk avontuur om aan deel te nemen. Het is best confronterend. Toch neemt ze de adviezen heel serieus, en past ze toe wat ze kan.

Na elke sessie gaat ze dapper aan de slag. Ze doet dingen weg, waarvan ze ziet dat ze niet werken voor haar. Zo gaan alle truien die te kort zijn de deur uit, en wordt ze kritisch op hoe ze kleding combineert en op haar schoenen. Ze besluit, haast tegen haar gevoel in, op zoek te gaan naar nette vrouwelijke schoenen. En ze vindt een paar eenvoudige goede pumps.

de eerste indruk telt, zeker bij een sollicitatieTijdens de shopping afspraak scoren we een paar goede donkere basics, en een paar blouses in wit en turquoise. Een bijpassende sjaal maakte het mogelijk om nog een extra outfit te creëren.

Zo heeft ze, binnen budget, voldoende kleding voor twee sollicitatie gesprekken, terwijl ze de kleding ook kan doordragen, na een eventuele benoeming.

Het effect

Het resultaat van een dergelijk traject is natuurlijk niet af te meten aan wat er op het gebied van uitstraling is veranderd. De vraag is: wòrdt ze uitgenodigd voor een tweede gesprek, en aangenomen bij een van haar volgende sollicitaties?

Tijdens het traject is Tiny zich bewust geworden van de impact die zij heeft op anderen. Ze heeft geleerd hoe ze haar lichaam op een goede manier kan kleden èn ze heeft een frisse start gemaakt met een paar nieuwe outfits. Als je je zo opmaakt voor succes, kan het succes ook komen…

De finale…

Binnen twee maanden na het afronden van dit traject heeft zij een nieuwe baan. Kijk, daar doe ik het voor ….

De naam Tiny is niet de echte naam van deze klant

Wil je ook support voor je sollicitatie?

Boek dan een Upgrade je Uitstraling sessie met mij. Dan zoeken we samen een outfit bij elkaar, waarmee je krachtig voor de dag komt. Zo vergroot je je kansen op een baan aanzienlijk!

Lees meer over Upgrade je Uitstraling