Kleding die ècht bij jou past

Vraag jij je wel eens af “welke kledingstijl past bij mij?” Je draagt elke dag kleding, koopt af en toe iets voor jezelf. Maar welke kledingstijl past nou echt geweldig goed bij jou?

Kleding moet je staanwelke kledingstijl past bij mij

Kleding moet je flatteren. Dat wil zeggen, dat je er leuk of goed uitziet in je kleding. De kleuren kloppen bij jou, het soort kleding past bij jou, en als je je beweegt, werkt je kleding daaraan mee. Goede kleding geeft jou een uitstraling die jeugdig is, vitaal en krachtig. Via je kledingstijl maken we kennis met jou. En met zo’n uitstraling krijgen we een positieve impressie van jou.

Kleding moet je liggen

Iedereen heeft een eigen stijlpersoonlijkheid. Daarmee vertel je via je kledingstijl wat je over jezelf wilt laten weten aan anderen. De een is meer romantisch, de ander extravagant en weer een ander sportief. Elke stijlpersoonlijkheid heeft een eigen expressie. Een extravagant type draagt bijvoorbeeld opvallender kleding dan een sportief type, meer uitgesproken. In kleding van jouw stijltype voel je je thuis, en heb je het gevoel van DIT BEN IK.

Kleding moet goed zitten

Hierbij gaat het om de eigenschappen van je lichaam, je figuur, en hoe kleding daarop aansluit. In de mode zijn er verschillende pasvormen in omloop voor de verschillende lichaamsvormen. Elk merk heeft kleding voor een beperkt aantal figuurtypes. Zo is de maat bijvoorbeeld belangrijk. Iets wat goed zit, past goed. Het heeft de juiste maat. Maar er is meer: het model moet wijder zijn waar jouw lichaam meer breedte of volume heeft. Het kan smaller zijn op plaatsen waar jouw figuur smaller of nauwer is. Het is de kunst om merken te vinden, die kleding maken voor mensen met een figuur dat op het jouwe lijkt.

X-figuurWelk figuur heb ik?

Misschien heb je altijd gedacht dat het X-type, oftewel het Zandloper figuur het ideale figuur is. Helaas wordt er op veel plekken zo over geschreven. Maar wat dan als jouw lichaamsvorm anders is? Als het een O-type is of een A-type? Is er dan iets mis met jouw figuur?

Zeker niet, jouw figuur is jouw figuur. Dat is helemaal in orde, hoe het ook is. Misschien ben je ontevreden over je figuur, maar er is niets mis mee. Het is zoals het is, en je kunt het prachtig kleden. Maar… je moet wel weten met welke kleding je jouw figuur mooi maakt.

Welke kledingstijl past bij mij?

Je kunt in modebladen en op internet veel tips vinden. Sommige tips zijn goed bruikbaar, maar andere kun je beter negeren.

Als image en kledingprofessional geef ik mijn klanten onafhankelijk advies. Dat houdt in dat ik meedenk, suggesties geef voor kleding, maar ook dat ik meekijk en feedback geef over hoe de kleding uitpakt bij mijn klant. Daarbij houd ik rekening met de persoonlijke voorkeuren, de kleuring en de eigenschappen van het figuur en de gelegenheid waarbij de kleding gedragen zal worden. Het maakt mij niet uit in welke winkel jij uiteindelijk je kleding koopt, of van welk merk, àls het maar past bij jou en je figuur.

Figuurtest

Wil je je kledingstijl ontwikkelen of ben je op zoek naar goede kleding, dan is het super handig om je figuurtype te kennen. Om je daarmee te helpen heb ik onlangs een figuurtype test gemaakt, die je GRATIS kunt doen. In een paar minuten vul je de test in. Na het bevestigen van de gegevens krijg je binnen een paar minuten de uitslag via e-mail binnen. Daarbij krijg je ook een aantal suggesties voor kleding die past bij jouw figuurtype. Dat is niet erg persoonlijk, maar je krijg wel een idee.

gratis figuurtest