Elegant in een dag!

Zou jij er elke dag goed willen uitzien?

Met een druk leven kom je er soms niet aan toe om voor jezelf te shoppen. Je baan, je gezin, het slokt jouw aandacht en tijd op. En als je dan vrij bent, heb je niet echt zin om te gaan shoppen. Dus doe je het maar met wat je hebt, en je koopt af en toe snel wat online. Aan je kledingkast is dit wel te zien. Die is niet zo inspirerend meer. Je draagt veelal hetzelfde.

Je bent niet de enige. Veel vrouwen ervaren stress rond hun kleding. Het lijkt alsof anderen er moeiteloos leuk uitzien. Maar jij weet niet hoe je dat handig doet, zonder er een vermogen in te investeren of er veel tijd mee kwijt te zijn.

Jouw kledingstijl in de lift

Ik wil je helpen. In een dag laat ik je aan de hand van de Elegant-methode® zien en ervaren welke kleuren en kledingstijl echt bij jou passen. Je krijgt hulpmiddelen om goede keuzes te maken voor jezelf bij het kopen. Ook leer ik je slimme technieken waardoor je met meer gemak je outfit samenstelt voor de dag. Eventueel stellen we samen een lijstje benodigdheden op.

Een goede kledingstijl moet je onderhouden. Zo wordt je garderobe een project waaraan je twee keer per jaar een tijdje werkt. Je gaat bijvoorbeeld doelgericht op zoek naar enkele nieuwe stukken voor het seizoen. Terwijl je er de rest van het jaar van geniet en je leven hierdoor gemakkelijker wordt. En leuker. Want zodra je meer zorg aan jezelf besteedt, kleed je je vaker elegant, en krijg je fijnere feedback van anderen. Je kunt weer trots zijn op jezelf.

Elegant in een dag voor een goede kledingstijl

‘Elegant in een dag’ is een investering in jezelf. Je kunt zelf proberen alle tips online te verzamelen, maar dan ben je wel even bezig. Met dit programma ben je in één dag veel wijzer. Het is een snelle route naar een stijlvolle uitstraling.

Na enkele weken maken we nog een vervolgafspraak om te bespreken hoe het gaat. En voor een paar aanvullende tips als dat nodig is.

Samen onderzoeken we wat voor jou een goede kledingstijl is

Ik kom naast je staan. Het is een proces dat we samen doen. Samen vinden we uit hoe jij de uitstraling kunt krijgen waar je gelukkig van wordt. Ik geef je de technische tips en theoretische onderbouwing daarbij. We doen ook experimenten: met kleuren, met sieraden, met make-up, zodat je de gelegenheid krijgt om eens iets nieuws uit te proberen, en te kijken of je daar iets mee wilt.

Na verloop van tijd wordt je kledingstijl eenduidig. Dan beginnen stukken bij elkaar te passen. Daardoor kun je heel gemakkelijk veel verschillende combinaties maken met wat er in je kast hangt. Je hebt namelijk niet veel kleding nodig om er toch elke dag een beetje anders uit te zien. Je leert combineren als de beste waarbij je al je creativiteit kunt benutten.

Elegant in een dag!10-17 uur | Persoonlijk programma op afspraak
in Alphen aan den Rijn, of locatie in overleg

Tijdens jouw dag komt het volgende aan de orde:

 • Kleur
  • Een kleuranalyse met de Essential Colors methode. Daarbij stel ik een uniek kleurenpalet voor je samen met ca 50 persoonlijke kleuren.
  • Je leert je hoe je met deze kleuren fantastische combinaties maakt.
 • Stijl en styling
  • Na een figuuranalyse krijg je advies met welke stoffen, modellen, lengtes en halslijnen je jouw lichaam mooi aankleedt.
  • Je kleding combineren tot mooie outfits en tot een garderobe die past bij jouw leven en lifestyle.
  • Accessoires helpen je om van je kleding een outfit te maken.
  • We onderzoeken jouw stijltype, de stijl van je hart. Een stijltype bestaat meestal uit 3 elementen. Bijvoorbeeld een combinatie van romantisch, klassiek, en creatief. Als je de aspecten van jouw stijltype kent, kun je je eigenheid in elke outfit uitdrukken. Er ontstaat een eenheid tussen wie jij bent, en hoe je jezelf laat zien, elke dag opnieuw.
 • Make-up advies
  • Je gaat jezelf opmaken met make-up kleuren die passen bij jouw eigen kleuring. De techniek kun je eenvoudig thuis herhalen.
 • Extra’s
  • Denk aan kapsel advies, haarkleuradvies, tips voor speciale kleding-issues waar je mee kampt. Het is jouw dag!
  • Boek Elegant, waarin de methode waarmee je bent geadviseerd uitgebreid staat beschreven. Extra informatie die jou kan helpen je garderobe op een goede manier uit te bouwen.
Elegante vrouw met een goede kledingstijl

Dit krijg je

Dag van 10-17 uur, inclusief koffie, thee en lunch.

All-in met kleuranalyse, make-up advies en ontdekkingstocht naar jouw persoonlijke stijl.
Inclusief

 • op maat samengesteld kleurenpalet
 • styling guide met tips voor jouw kleding.
 • het boek Elegant, garderobemanagement voor vrouwen

Ik spreek je graag

Plan een kort telefoongesprek met mij in. Dan kijken we samen of dit programma aansluit bij jouw wensen en verwachtingen.

Riet aan de telefoon
shopboard voor een klant

Reactie van een klant:

Dit is informatie die altijd werkt!

Na het programma ‘Elegant in een dag’ weet ik hoe ik via mijn kleding (vorm, prints), haardracht en kleuren een betere versie van mezelf kan laten zien. De stijladviezen, mijn nieuwe kleurenwaaier  en de make-up tips zorgden voor een subtiele make-over.  Ik kreeg inzicht in de 3 stijlen waarmee ik kan laten zien wie ik ben.  Ik ben enthousiast!

‘Elegant in een dag’  betekende een 1:1 dag met alle aandacht voor mij. Ik heb heel veel input gekregen om mijn silhouet  en proporties zo goed mogelijk te laten uitkomen. Riet is na afloop nog gaan zoeken naar kledingstukken en combinaties speciaal voor mij. Ook de reader met informatie is praktisch. Ik kan nu gerichter en beter mijn kleding kiezen.

Veel nieuwe informatie, maar wel heel dichtbij. Riet doet veel met de informatie die ik aanleverde.  Werken met Riet is echt een aanrader voor mijn relaties, maar ook voor mijn vriendinnen en familieleden. Ik ga het ze eens voorstellen.

Marina Kapteyn
www.alphatekst.nl

Mijn naam is Riet de Vlieger. Meer dan 20 jaar geleden begon ik mijn praktijk met kleur-en stijladviezen voor vrouwen. Sindsdien heb ik me verder ontwikkeld en begeleid ik vrouwen in hun volledige persoonlijke presentatie en communicatie. Ik kijk naar de hele mens in zijn omgeving en omgang met anderen.

Voor vrouwen is nog veel te halen via een upgrade van de non-verbale aspecten van zelfpresentatie. Als je jezelf anders presenteert, je anders kleedt, vergroot je je impact zonder er harder voor te werken. Ik help je er dan ook graag bij om te leren wat bij je past, en hoe je je op een goede manier presenteert en profileert.

Neem gerust contact met me op. Telefonisch: 0172-530 590 of via e-mail: RietdeVlieger@imagecompanion.nl

Riet de Vlieger staand