Riet de Vlieger, aangenaam…

Riet de Vlieger, leiderschap op hakken

Mijn naam is Riet de Vlieger. Ik coach al meer dan 20 jaar vrouwen om de grote versie van zichzelf te laten zien. Tegenwoordig zou je dat Personal Branding noemen. Alles uit jezelf halen dat erin zit geeft voldoening. Je doelen halen is ook een belangrijk aspect van een rijk en voldaan leven.

Persoonlijk leiderschap

Mijn eigen loopbaan begon ik als logopedist. Door een verhuizing naar het midden van het land kon ik dat werk niet voortzetten. Ik ontwikkelde me van therapeut tot ondernemer. Dat lijkt misschien niet zo’n grote stap, maar dat was het wel. Ik moest zowel inburgeren in een nieuwe omgeving als een nieuw vak leren, en me een weg banen in ondernemingsland. Ik moest mezelf flink beetpakken om op het juiste spoor te komen. Gelukkig beschik ik over een gezonde dosis inspiratie en energie om steeds weer stappen te zetten, die me verder brengen.

Om dat proces te ondersteunen heb ik talloze trainingen gevolgd: vakinhoudelijke trainingen, leiderschapstrainingen, en train-the-trainer programma’s. Dat doe ik nog steeds. Wanneer ik een volgende stap wil maken vraag ik mezelf altijd af: wat is er voor nodig om die stap te kunnen zetten? Vakkennis? Of zit ik mezelf in de weg, en is er persoonlijke ontwikkeling nodig?

Voor het waarborgen van mijn kwalificaties heb ik me gecertificeerd bij mijn beroepsorganisatie AICI.
Al sinds 2007 ben ik de enige AICI Certified Image Professional in Nederland.

Mijn achtergrond

Verbale Communicatie

Jezelf presenteren

Als leider ben je jezelf voortdurend aan het presenteren.

In het eerste deel van mijn carrière was ik logopedist. Het gebruik van de stem heeft altijd mijn speciale interesse gehad. Die stem heeft heel veel mogelijkheden in zich; bijvoorbeeld om je enthousiasme uit te drukken, groepen toe te spreken, empathie te tonen. Als stemklank en woordkeus in elkaars verlengde staan ben je buitengewoon effectief in je communicatie.

Non-verbale Communicatie

Congruent communiceren

We communiceren op zoveel manieren, via diverse kanalen. Wie daar grip op krijgt, wordt veel effectiever. Kleine aanpassingen kunnen groot effect hebben. Het ontwikkelen van deze aspecten kost geen tijd. Ze gebeuren in het hier-en-nu.

Houding, zelfpresentatie, stemgebruik, de ruimte die je inneemt, je kledingstijl en je manier van communiceren zijn middelen om je persoonlijke impact en je effectiviteit te vergroten. Nu!

Leiderschaps
ontwikkeling

Persoonlijk leiderschap

Net als veel van mijn klanten, vervul ik nevenfuncties. Zo heb ik de afgelopen jaren ca. 11 jaar bestuursfuncties bekleed bij de vakverenigingen in Nederland, en internationaal. Van 2017-2019 was ik International President van AICI.

Ik volgde leiderschapstrainingen in binnen-en buitenland. In mijn werk met vrouwen put ik uit die rijke ervaringen, technieken en methodieken. Die kunnen ook jouw zelfontplooiïng tot leider inspireren.

Riet de Vlieger over Personal Branding tijdens het DDWL College

..

Het volledige college is te zien via: https://youtu.be/g6Jv_CDavJo

Leiderschapsontwikkeling

Ik beschik over een gezonde ambitie. De afgelopen jaren heb ik er een punt van gemaakt mijn eigen leiderschap, profilering en zichtbaarheid te ontwikkelen door te werken aan mijn Personal Branding. Dat heeft vruchten afgeworpen.

Wil je weten welke persoonlijke stappen ik heb gezet? Klik dan op de knop hieronder

Riet is een gedreven ondernemende professional met het hart op de juiste plaats.  Ze heeft een enorm commitment naar ‘meer vrouwen in leiderschapsrollen’. In haar coaching zorgt ze voor een veilige ruimte, waar alles gezegd kan worden en waar geen oordeel heerst. Ze stelt doortastende vragen en luistert nauwlettend om zo het authentieke leiderschap bij de coachee naar boven te halen.

In mijn geval heeft ze met haar coaching aan de bron gestaan van een stap richting een leiderschapsrol binnen Philips, iets waarvoor ik zelf eigenlijk nog allerlei redenen had waarom ik dat eigenlijk niet zou moeten doen. Door middel van haar coaching zag ik dat ik, mede ook als vrouw, iets unieks te bieden heb en een dergelijke functie zeker kon aangaan.

Riet is zeer prettig in de omgang, “what you see is what you get”. Ook is ze continue in ontwikkeling en is ze bereid om alles te doen wat er nodig is om het onderste uit de kan te halen.

Joanneke Groen, Senior Researcher Philips

Interessant?

Wil je dat ik je help met jouw Personal Branding? En de erkenning krijgt die je verdient.
Plan dan een belafspraak met mij in. Ik neem graag de tijd om daar samen een plan voor te maken.

Riet de Vlieger, Leiderschap op hakken
AICI en CIP

Riet de Vlieger is
distinguished member van AICI