Het is 25 jaar geleden dat ze haar eerste kleuranalyse liet doen. Al die jaren heeft ze het palet gebruikt; het gaat altijd mee uit winkelen. De laatste tijd merkt ze op dat een aantal kleuren niet meer zo goed werkt . Ze vermoedt dat het komt door het veranderen van haar haarkleur. Of het slim is om een nieuwe kleuranalyse te laten doen, want ze wil niet als een grijze muis door het leven…

De invloed van je haarkleur op een kleuranalyse

Drie maanden geleden is Esther gestopt met het kleuren van het haar. Ze besloot het erop te wagen. Haar originele haarkleur was donkerbruin; nu komt er diep donkergrijs met zilveren highlights te voorschijn.

Een verandering van haarkleur heeft vrijwel altijd invloed op de kleuren die je mooi staan. Maar ook daarnaast is het aan te raden om eens in de 5-10 jaar je kleuranalyse te laten nakijken. Er verandert van alles in een mensenleven; ook de kleuren die bij jou passen. Jij draagt de kleuren , maar de kleuren moeten jou ook dragen. Mijn vermoeden is dat er iets veranderd is in de verhouding warm-koel en in de helderheid. Ik adviseer haar dan ook een nieuwe kleuranalyse te laten doen.

lifestyle kleurenpalet

Jouw meest persoonlijke kleuren

Esther boekt uit mijn aanbod het lifestyle kleuradvies. Bij zo’n advies stel ik handmatig een kleurenpalet samen, passend bij de kleuring, voorkeuren, persoonlijkheid èn lifestyle van de klant. Zo’n palet samenstellen is altijd een heel avontuur. Het ontstaat in het moment, vanuit de concentratie en de verbinding met de klant. Omdat zij heel graag wat helderder kleuren draagt, begin ik daarmee.

Ik kies rode, roze, paarse, helder blauwe, blauwgroene en groene tinten, en een enkele kleur geel. Uit die eerste selectie maak ik vervolgens een keuze. Het is immers niet nodig om heel veel van hetzelfde te hebben in een palet. Een palet moet je helpen om de 3000 kleuren die je kunt dragen, te vinden.

Na de accentkleuren komen de neutralen aan de beurt, passend bij de haarkleur, de huid en de ogen. We komen uit op antraciet en een aantal prachtige grijs- en blauwtinten. Fijn om te hebben als basis in de garderobe. Deze kleuren zijn heel handig om de accentkleuren mee te combineren, en zo de show te stelen.

Een enkele keer heb ik twee of drie strips die kunnen. Heel fijn om Esther zelf te laten kiezen. Nu is kiezen niet altijd gemakkelijk… Het is vaak de herinnering die probeert zo’n keuze te beïnvloeden: “Ik had als kind zo’n jurkje”, maar het is juist de bedoeling zo’n keuze op het gevoel te maken.

kleurenpalet
persoonlijk kleurenpalet
oude kleurenpalet
nieuwe kleurenpalet

Overeenkomsten en verschillen

Zo op het eerste gezicht zijn de nieuwe kleuren niet heel erg anders dan de oude. Toch, als je goed kijkt, is er een groot verschil in helderheid. De dunne pastelkleuren uit het eerste palet zijn nu te zwak geworden. Er moet over het algemeen meer kleur in de pastelkleuren zitten.

Verder merk ik op dat de kleuren die erg verzadigd of verdonkerd zijn haar ouder maken. Zeker op het moment dat je je haar grijs laat worden is dat een ongewenst effect. Er is een goed alternatief: met kleuren waar meer “licht” in zit, behoudt ze haar jonge frisse uitstraling.

Als ik de reeks kleuren overzie, zijn alle belangrijke kleuren vertegenwoordigd, en in het juiste evenwicht. Nu is het tijd om haar de kleuren strip voor strip te laten zien. Soms heeft een klant een afschuw tegen een bepaalde kleur. Dat wil ik wel weten. Er zijn immers voldoende kleuren beschikbaar. Esther vindt alle kleuren fijn; er zitten een paar verrassingen tussen; die vindt ze extra leuk. Fijn om weer eens wat te experimenteren. Na 25 jaar kun je ook wel op je kleuren uitgekeken raken…

De kleuren die echt bij jou passen

Het is tijd om alle kleuren uit te waaieren en te kijken of er nog iets opvalt of ontbreekt.

Dit palet is in één keer raak. Het past prachtig bij haar zachtroze blossen en roze lippen; haar groenblauwe ogen en het zachte grijs met zilveren haar. De kleuren zijn actief, fris en toch stevig, zonder saai of oubollig te lijken.

Ook interesse in zo’n mooi kleurenpalet met JOUW beste kleuren?
Lees hier meer over het advies en hoe je je kunt aanmelden.