Er is een ware transformatie gaande in het leven van Marina. Terwijl haar kinderen uitvliegen en ze zakelijk nieuwe wegen inslaat met de lancering van een gloednieuwe website, besluit ze dat het ook tijd is voor een visuele vernieuwing. Een fotoshoot als onderdeel van haar Personal Branding strategie staat op het programma, maar niet voordat ze het programma ‘Elegant in een dag’ heeft gevolgd.

Elegant in een Dag

Het draaiboek voor deze dag:

  • kleuranalyse en kleuradvies,
  • persoonlijke make-up tips,
  • figuuranalyse en kledingadvies,
  • stylingadvies: welke kledingstijl past bij jou?
  • ontdekken van de persoonlijke stijl.

Het resultaat? Een duidelijk inzicht in welke kleuren en kleding het beste bij haar passen. De terugkomsessie, volledig vrij in te vullen, dient om zaken verder te verduidelijken en ideeën te bespreken.

Na twee weken staat Marina weer voor me, het stylingboek in de hand en een overvloed aan vragen. Samen nemen we ze één voor één door.

Nieuwe input voor een metamorfose

En dan komt mijn moment. Na de dag heb ik mijn bevindingen uitgewerkt. Terwijl ik bezig was met het verzamelen van inspirerende kledingcombinaties en onderzoek deed naar prints die wel of niet goed bij haar werkten, gebeurde er iets onverwachts.

De voor-foto van Marina bracht me op het idee om te zoeken naar een alternatief kapsel. Wat zou haar gezicht in balans brengen? Met behulp van AI-fotobewerking onderzoek ik verschillende opties. Eén vlot kort kapsel springt er uit: meer breedte boven de oren en een speelse lok. Een nieuwe, aansprekende haarkleur met blonde highlights geeft de hele look een frisse boost. Het is een heuse metamorfose die eenvoudig te realiseren en te behouden is, áls ze dat wil.

Presentatie van suggesties

De uitkomsten van mijn onderzoek, inclusief een aantal shoppable boards, presenteer ik overzichtelijk in een powerpoint. En, hoewel ze niet specifiek om kapseladvies had gevraagd, introduceer ik het onderwerp. Ze wordt nieuwsgierig.

een stijl die bij je past

De voorbeelden en het virtuele voorstel voor het kapsel vallen in de smaak. Enthousiast gaat ze hiermee naar haar kapper. Stapje voor stapje, met kleine aanpassingen vanuit het programma en de suggesties uit de slideshow, bouwt ze verder aan haar metamorfose.

Van metamorfose tot fotoshoot

Voor de fotoshoot gaat ze op zoek naar de perfecte outfit. Trots stuurt ze me een kiekje van haar nieuwe look. Een frisse kledingset in kleuren die haar prachtig staan, gecombineerd met een bijpassende ketting. “Een beetje make-up en nieuwe schoenen erbij, en dan ben ik klaar voor mijn fotoshoot,” schrijft ze.

En nu ben ìk trots! Het is geweldig om te zien hoe klanten hun weg vinden met de nieuwe tips en adviezen. Met plezier deel ik dan ook de voor- en nafoto. Maar ook de virtuele suggestie van de AI fotobewerking wil ik je niet onthouden.

Wat valt je op?