Niets om aan te trekken. Ken je dat?
Je moet ergens heen, staat voor je kast, en weet niet wat je moet aantrekken. Het een vind je niet leuk, het ander is te warm, en het derde zit in de was. Kortom: je ervaart tekorten in je kast. Het is niet bepaald zo, dat je geen kleding hebt. Maar toch…

Tekorten?

Je merkt dat er tekorten zijn als je niet in staat bent om op een makkelijke manier een setje te maken waar je gelukkig mee bent, wat uitstraalt wat jij wilt voor die dag, en waar je je prettig in voelt. Het voelt als een kast vol kleren en niets om aan te trekken. Dit lijkt een tegenstelling, maar een volle kast is juist wat maakt dat je het niet voor elkaar krijgt. Immers, het lijkt dat je veel kleding hebt. Maar draag je die kleding ook?

Vaak blijven er kledingstukken in de kast hangen waar je geen afscheid van kunt nemen, waar je de kleur zo mooi van vindt, of waar je zulke goede herinneringen aan hebt. Zo hangt je kast vol met kleding waar je aan gehecht bent, maar die je niet (meer) draagt.

Een volle kast kan ook de reden zijn, dat je niet uit shoppen bent gegaan aan het begin van het seizoen. Immers, je hebt nog zoveel.

Altijd iets om aan te trekken

Om elke dag iets te hebben dat geschikt is moet je kast ook al die stukken herbergen. Stukken voor de verschillende gelegenheden die je hebt in je leven, stukken voor elke stemming die je kunt hebben, enzovoort. Ben je niet gericht op zoek gegaan naar wat er ontbreekt in je kast, of heb je het kopen van kleding en accessoires uitgesteld, dan kom je op het een of andere moment in de knel. Je garderobe op peil houden kost wel wat moeite, tijd en geld. Als je die investering doet, heb je er wel heel veel plezier van. En minder stress.

Bekijk de volgende dia’s voor wat inspiratie:

boek ElegantEn ontdek
  • hoe je je garderobe zo kunt inrichten en opbouwen dat je elke dag de uitstraling hebt die je graag wilt.
  • hoe je die garderobe onderhoudt op een duurzame manier.
  • hoe je toverkracht in je kast brengt doordat veel kleding met elkaar combineert tot fantastische outfits.
  • hoe je je goed voelt in je kleding

Naar de webwinkel