Fleur je outfit op

Soms ben ik echt uitgekeken op mijn kleding. Eigenlijk ligt het zelden aan de kleding zelf. Het betreft eerder de manier waarop ik die kleding tot een outfit omvorm. Of het gebrek aan variatie in hoe ik dit doe. In mijn garderobe kloppen de kleuren en de modellen wel. Toch blijven sommige kledingstukken langdurig in de kast.

Het vraagt vindingrijkheid en een beetje tijd om nieuwe outfits bij elkaar te zoeken. Om te shoppen in mijn eigen kast. En niet te stoppen voordat er een leuke frisse nieuwe set is ontstaan.

Ik loop vast als ik in een seizoen onvoldoende interessante, eigenwijze karakterstukken kan kopen. Dan eindig ik met een garderobe met een overmaat aan basisstukken. Bij het ouder worden kom ik daar steeds minder mee uit. Ik wil interessantere outfits, en dat lukt maar zelden met “gewone” kleding. Herkenbaar?

Ik deel graag wat manieren die werken voor mij en voor een aantal van mijn klanten. Het zijn beproefde methodes:

Een outfit met kleding in vrijwel dezelfde kleur

Draag bijvoorbeeld eens allemaal witten bij elkaar. Zodra je losse kledingstukken combineert, moet je niet al te precies willen zijn. Want precies dezelfde kleur wit, rood of zelfs zwart is haast onvindbaar. Combineren van diverse varianten van één kleur levert vaak super elegante outfits op. Optie 1 is dan om de accessoires (denk: schoenen, riem, tas) ook in diezelfde kleur te houden. Optie 2 is om die juist in een andere kleur te kiezen.

Uitgekeken op je kleding? Creëer een nieuwe outfit met kleding in één en dezelfde kleur.

Een outfit bouwen om een interessant sieraad heen

Het is een goed idee om een opvallend sieraad te combineren met eenvoudige kledingstukken. Het ligt een beetje aan je stijl hoe uitbundig zo’n accessoire moet zijn. Als je al een grote bos krullen hebt (waarbij het kapsel fungeert als een sieraad), moet je al flink uitpakken om een sieraad te laten opvallen. Wie klein van stuk is en glad haar heeft, kan het minder groots aanpakken.

Uitgekeken op je kleding? Creëer eens een outfit rond een opvallend sieraad

Een eenvoudige outfit verfraaien met een sjaal

Als je jong bent, kun je prima uit de voeten met een broek en een truitje. Wat verderop in het leven heb je meer decoratie nodig, bijvoorbeeld een sjaal. Gebruik sjaals die qua stijl goed bij de kleding passen. Dus niet een wollen trui met een fleurig zomersjaaltje. Dat werkt niet. Zoek naar een stijlvolle combi, waarbij zowel de kleuren als de textuur een mooie match vormen.

Uitgekeken op je kleding? Verfraai een eenvoudige outfit met een prachtige sjaal

Wissel eens van schoenen en andere accessoires

Van een sneaker naar een pump of andersom. Je zult zien dat je hele look daardoor in een handomdraai verandert. Dit is echt toveren met… bijna niets. Kijk of het nodig is om ook je andere accessoires aan te passen.

Uitgekeken op je kleding? Wissel eens je accessoires voor een verfrissend effect

Speel met laagjes

Met laagjes creëer je een wat meer geklede look. Ik wil mijn dunne truien bijvoorbeeld ook in de winter wel eens aan. Maar alleen die trui vind ik te koud. Een vest of je jasje erover is een goed idee, maar niet elke dag. Daarom draag ik wel eens een t-shirt met lange mouwen onder de trui. Dan is de warmte plotseling geen probleem meer. En bovendien kan ik een ouder t-shirt inzetten.

Uitgekeken op je kleding? Kijk of je een laagjes kunt toevoegen.

De vraag is: hoe kan ik een outfit nieuw leven inblazen?

Dat doe je vaak gewoon met dingen die je al in de kast hebt…

Weinig tijd?

Vind je het lastig om dit zelf te doen? Of heb je er simpelweg de tijd niet voor?

Ik help je graag om op een duurzame manier met je kleding om te gaan. En nieuwe outfits te creëren uit wat je al hebt, met misschien een paar nieuwe stukken erbij.

Mijn Upgrade je uitstraling programma – upgrade 3 outfits is speciaal hiervoor. Zo van “kijk eens even mee”. Je brengt 3 outfits mee, en een aantal extra losse kledingstukken en accessoires. En we testen uit wat werkt en wat niet. En vervolgens stylen we wat niet (meer) werkt tot een nieuw geheel.

Een outfit is echt meer dan kleding alleen. Een outfit bestaat uit een combinatie van kleding en accessoires. Door ze op een bepaalde manier samen te voegen, is het geheel meer dan de som van de losse onderdelen. Zo creëer je een upgrade van je look, van je uitstraling. Voor een bepaalde dag, voor naar je werk, voor een feest, of voor thuis op de bank. Nèt wat je nodig hebt.

Kleding mag en fijn zijn, èn elegant.
Altijd!