Hot nieuws: mooie mensen worden eerder aangenomen voor een baan dan minder mooie mensen. Mooi heeft aantrekkingskracht. Het staat voor aantrekkelijkheid, zelfvertrouwen en fysieke fitheid. Het Sociaal Cultureel Planbureau heeft aangetoond dat het zo is. En niet zo’n klein beetje ook.
 

foto's van onderzoek van het Centraal Planbureau. Artikel over de aantrekkingskracht van schoonheid.

Onderzoek van het Sociaal Planbureau naar het effect van uiterlijk bij sollicitatie toont aan dat dit effect heel groot is.

Zouden de onderzoekers zich ervan bewust zijn, dat een deel van de uitstraling via de kleding op de foto’s wordt gecommuniceerd? En door de kapsels, die hier en daar gedateerd zijn?

Je uiterlijk (uitstraling – tonen van zelfvertrouwen) is een krachtig middel om een ander voor je te winnen. Voor jezelf als persoon; en voor hetgeen je te zeggen hebt.

Een ander moet ALTIJD eerst met jou kennismaken, om te kunnen horen wat je zegt. Dat vraagt een paar minuten. En er zijn aspecten die we aantrekkelijker vinden dan andere.

Is aantrekkingskracht een feit, of kun je er iets aan doen?

In een reactie op dit “nieuws” las ik dat je flaporen en een haviksneus kunt veranderen, maar bijvoorbeeld je lengte niet. Er zijn inderdaad aspecten die gegeven zijn. Maar er zijn ook heel veel factoren die beïnvloedbaar zijn. En daarbij hoef je echt niet meteen naar de plastisch chirurg. Het gaat om kleine aspecten als welke bril je draagt, hoe je om je heen kijkt, welke kleuren je draagt. Daardoor verandert je uitstraling.

Robert Willemsen deed jaren geleden uitgebreid foto-onderzoek en toonde vergelijkbare effecten aan in zijn boek “De stijl van succes”.

Wie we een “mooi mens” noemen, is soms niet eens echt mooi. Maar wel aantrekkelijk, aanstekelijk, interessant. Een mens uit één stuk, interessant om naar te kijken, en boeiend om mee te spreken. Zo iemand heeft aantrekkingskracht.

Speciaal voor vrouwen, die met hun uitstraling hun effect op anderen willen vergroten, heb ik het boek Elegant geschreven. Leuk voor jezelf of om cadeau te geven.

Don’t give up

Weet je niet goed of je uitstraling bij je past of niet? Maak eens een afspraak, of volg een workshop. En krijg liefdevolle en eerlijke feedback en op jou afgestemde tips. Zo krijg je een nieuwe kijk op jezelf, en nieuwe kansen in je carrière. Het enige dat je daarna moet doen is het uitvoeren, en volhouden.

Wat jij nodig hebt is een transformatie, wat altijd betekent: meer jezelf zijn, maar dan op een volgend niveau.

Welke uitstraling zou jij graag willen?

Begin met het E-book EyeOpeners

Een leuk gratis e-book met foto’s van de details in je uitstraling waar je zelf invloed op hebt.
Beelden met een knipoog, ter inspiratie.

cover van het e-book Eye-Openers