Jezelf kleden is net als koken

Het is meestal mijn taak om te koken op de doordeweekse dagen. Ik kook van maandag t/m vrijdag, en mijn man op zaterdag en zondag.

Ik ben niet zo uitsloverig met koken. Het moet makkelijk. Ik wil bij voorkeur met een half uur werk een fatsoenlijke maaltijd op tafel hebben. Op zaterdag maken we het lijstje van de week: wat we denken te eten op welke dag. Aan de hand daarvan maken we het boodschappenlijstje en doen we boodschappen. Dat klinkt misschien over-georganiseerd. Maar ik moet je zeggen dat ik het heerlijk vind om doordeweeks geen boodschappen te hoeven doen. We hebben gewoon alles in huis voor de week. Heerlijk.

koken

Het is altijd wel even opletten of de bijproducten ook in voldoende mate in huis zijn: heb ik nog de juiste rijst, de aardappelen, uien enz? Als die er niet zijn, moet ik alsnog boodschappen doen, of improviseren. Dat haalt de vloeiendheid uit het eten koken proces. En dat veroorzaakt toch weer een beetje stress.

Deze tactiek werkt natuurlijk ook heel goed voor kleding.

Door in het weekend de week aan te kijken. En te zien wat er in de agenda staat aan ontmoetingen, presentaties en dagen met klanten. Als je vooraf bedenkt wat je op die dagen wilt aantrekken, haal je een heleboel stress uit de week. Vooral voor de ochtenden.

Wat trek ik aan vandaag?

Ik las dat we als mens maar een beperkt aantal beslissingen per dag kunnen nemen. Dan is het relevant om het kiezen van je kleding niet uit te stellen tot de ochtend zelf. Zeker niet als dat je hoofdbrekens kost. En helaas is ook dat een onderwerp waar we het vaak niet over hebben met anderen.

kleding kiezen

Vooraf plannen wat je gaat aantrekken, of in elk geval in grote lijnen, lijkt dus een goed plan. Zelf weet Ik bijvoorbeeld wel vooraf welke jurk, of jasje ik wil dragen op een dag met ontmoetingen. Simpelweg omdat ik de uitstraling ken van die kleding. Dat is al het halve werk.

Is je outfit compleet?

Toch is het slim om ook na te gaan of ook de andere onderdelen van de outfit beschikbaar zijn. Zit de bijpassende broek nog in de was? Heb ik nog tijd om te zorgen dat die gewassen en gestreken wordt voor de betreffende ochtend? Dit geldt natuurlijk ook voor een blouse, een broek of rok, de panty’s.

Zet je kledingkeuzes op jouw lijstje van de week, of beter nog, in je agenda.

’s Morgens vroeg ben je me dankbaar dat ik je op dit idee heb gebracht.

Vind je het leuk om dit soort tips te lezen?

Bestel dan mijn boek ELEGANT

Daarin belicht ik heel veel onderwerpen die jouw leven makkelijker maken.

boek ELEGANT garderobemanagement voor vrouwen