Een leuke bril kopen

Dat is de missie van de Upgrade je Uitstraling sessie die ik heb met Esther. Op een mooie zaterdagmiddag trekken we er op uit om brillen te passen. Ze wil er eentje waarmee haar opgewekte en vriendelijke persoonlijkheid zichtbaar blijft. Ze zal de bril vooral professioneel dragen.

lifestyle_kleurenpaletZelf is ze al op pad geweest, en merkt dat veel brillen haar juist streng maken. Dat is niet fijn. Daarom roept ze mijn hulp in. We gaan voor een geweldig leuke bril, niet voor een compromis… Soms, ook deze keer, is het even zoeken voor je de beste vindt. Je bent altijd afhankelijk van de huidige trends in de brillenmode.

Omdat het om een leesbril gaat, starten we bij de lokale boekhandel. Daar hebben ze nog wel eens heel leuke leesbrillen. Maar deze keer niet echt. De keuze is sober: Veel “gewone” monturen in donkere neutrale kleuren. En dat terwijl er in het kleurenpalet van Esther juist veel lichte en frisse kleuren zitten.

Zo trekken we langs de verschillende optiekzaken. We speuren de rekken af voor wat meer opvallende brillen. Af en toe komen we er eentje tegen, die kansrijk is. Ik neem een paar foto’s en noteer in welke zaak we dit montuur hebben gevonden.

Grappig genoeg overtreft de volgende kanshebber de vorige. Een bril moet leuker staan dan de voorgaande om tot kansrijk te worden uitgeroepen.

bril 1c
bril 2b
bril 3a

Grote keten of speciaalzaak

Ons pad loopt van de grote ketens naar het hogere segment. Juist bij zelfstandige optiekzaken zijn er meer creatieve monturen te ontdekken. Zij onderscheiden zich met monturen van vormgevers van over de hele wereld. De ene bril nog brutaler dan de andere. Daarbij loopt ook de prijs snel op.

Bij veel prijsvechters betaal je een prijs voor het montuur inclusief de glazen. Bij zelfstandige opticiens betaal je voor de glazen apart. Voordeel daarbij is wel, dat je later nog eens nieuwe glazen in je bril kunt laten zetten, als je ogen achteruit gaan.

bril 4a
bril 4b
bril 4c

Zo wordt kiezen makkelijker

Terwijl we in de volgende optiekzaak aan het rondkijken zijn, blijkt, dat het montuur uit de vorige winkel is blijven “hangen”. Die bril wordt het; hij voldoet aan alle criteria. Hij staat leuk, vlot, maakt niet streng. En hij is ook nog een beetje stoer.

We wandelen terug. Esther blijft achter voor de oogmeting en de financiële afhandeling, en ik trek mij vriendelijk terug.

Missie geslaagd!

Heel fijn dat ik de foto’s van onze tocht mag delen…

Dank je wel, Esther, en veel genoegen van je leuke nieuwe bril.