Je communiceert altijd, zelfs wanneer je je mond niet opendoet. Ook non-verbaal vertel je een verhaal over jezelf. Sterker nog: je communicatie is pas effectief als je non-verbaal ondersteunt wat je met woorden zegt.

Welk verhaal vertel je?

Het verhaal dat jij vertelt via je uiterlijk vertel je veelal onbewust. Je lichaam beweegt op een bepaalde manier, jij gedraagt je volgens bepaalde patronen, en ook je kledingkeuze maakt deel uit van de boodschap die jij vertelt aan anderen. Eigenlijk moet ik zeggen: de boodschap die anderen “lezen” uit hoe jij je presenteert.

Welk verhaal wil je vertellen op basis van wie je bent en waar je goed in bent?

In het ideale geval is het verhaal dat je wilt vertellen in overeenstemming met de boodschap die anderen ook daadwerkelijk aflezen. Maar hoe doe je dat?  En weet je eigenlijk wel WAT je wilt uitstralen?

Eigenschappen van jou waar mensen gemakkelijk contact mee maken, hoef je geen aandacht te geven. Dat scheelt. Dan kun je je focus hebben op de competenties, kwaliteiten en talenten, die mensen niet meteen aan je afzien. Hoe communiceer je die op een handige manier, zodat ze snel aan het licht komen?

Talenten-test

Doe een GRATIS online talententestje, waarvan je meteen na het invullen de uitslag krijgt.

doe de gratis Talent test

Met de uitslag kun je een vervolgonderzoekje doen bij mensen in je omgeving.

  • Kennen zij deze kwaliteiten/talenten van jou?
  • Vinden zij dat jij met je persoonlijke uitstraling deze kwaliteiten communiceert?
  • Kan het beter? Hoe kun je jouw talent communiceren?

Veel plezier met het verkennen van jouw talenten…