Leuk op de foto

Jarenlang heb ik getobd met mijn fotobeeld. Wat ik er ook aan deed, niets leek te helpen. Ik was alleen tevreden over foto’s die spontaan waren genomen, waarop ik actie was. Die zijn leuk. Maar op de meer geposeerde foto’s vind ik mezelf maar raar. Zeker naast anderen, die wèl normaal en leuk op de foto staan…

Ik blijk niet de enige te zijn die hier last van heeft.

Toen ik een groep zakenvrouwen in België vroeg waarover ze advies wilden, stond de vraag hoe ze leuk op de foto  komen met stip op 1: “ik sta nooit leuk op de foto, kun je me leren wat ik moet doen om beter op foto’s te staan?”

Ik begrijp het wel. Als je er alles aan doet om zichtbaar te zijn voor je werk, dan moeten die foto’s jou wel laten zien op een goede en krachtige manier.

Intussen weet ik waar ik op moet letten, hoe ik kan ontspannen en daardoor wèl leuk op de foto sta. En ik begeleid andere vrouwen om dit ook voor elkaar te krijgen. Dit gaat verder dan “wat moet ik aan?”.

Het verhaal van Silvia

Silvia is arts. Ze heeft onlangs een vervolgopleiding afgerond, en komt daardoor opeens volop in de picture. Er wordt over haar geschreven, en ze publiceert zelf. Op een dag komt er een fotograaf langs om even een foto te nemen voor een artikel in de media.

Als ze een paar dagen later het resultaat ziet in de krant is ze niet blij, maar op dat moment is er niets meer aan te doen. Dat het anders en beter moet staat voor haar als een paal boven water. Door de relevantie van haar onderwerp zal ze vaker moeten spreken en publiceren. En daar hoort nu eenmaal een foto bij. Binnenkort zal er een groot artikel over haar verschijnen waarvoor al een fotoshoot is ingepland. Of ik haar kan helpen. Er is weinig tijd…

Op dat moment sta ik op het punt om op vakantie te gaan…

support op afstand

Support op afstand

Vakantie of geen vakantie, Marianne heeft mijn hulp hard nodig.

We hebben contact Via Whatsapp. Ik stel haar verschillende vragen om de context helder te krijgen, en wat ze zelf al heeft bedacht:

  • Waar is het?
  • Wat ga je aantrekken?
  • Wat doe je met je haar, je make-up?

De garderobe van Silvia is niet echt op peil. De meeste kleding is aan vervanging toe, of niet geschikt. Na enig overleg kiezen we samen een blauwe top uit die gecombineerd kan worden met zowel een donkere broek als een rok uit haar kast. Ik geef haar ook wat tips waar ze verder op moet letten.

Ze pakt alles toe, met grote zorgvuldigheid.

De beste foto

Silvia | de fotoshoot

Dirk Jansen Photography

De foto’s zien er fantastisch uit. Zowel de rok als de broek vormden een prachtige basis voor de top. De fotograaf had mooie plekken weten te vinden om haar professioneel in beeld te krijgen. Vanaf mijn vakantieadres help ik haar kiezen welke foto’s wel en welke minder geschikt zijn voor deze publicatie. We letten daarbij op:

  • hoe haar houding is, haar blik, wat haar handen doen.
  • wat er op de achtergrond staat en hangt, en of daar nog afleiders bij zijn. Boven het hoofd een half schilderij of zoiets…
  • of ze haar niveau van professionaliteit uitstraalt terwijl de kijker ook contact kan maken met wie ze is als persoon

De publicatie is prachtig geworden. Ze krijgt er steeds waarderende reacties op, zowel op de inhoud als op de foto’s. Project geslaagd!!

Ze is blij en trots met het resultaat. Een artikel als dit kan deuren voor haar openen, en haar invloed versterken. Eigenlijk dacht ze dat het niet zo nodig was om veel aandacht te besteden aan haar uitstraling. Na deze ervaringen kijkt ze daar wel anders tegen aan…

Ook zo’n fijne voorbereiding op een fotoshoot?

Registreer je voor “Upgrade je Uitstraling”.

upgrade je uitstraling

Of geef een sessie cadeau en bestel een voucher

bijvoorbeeld als happy moederdag cadeau

Riet de Vlieger

Het programma is ook heel geschikt als voorbereiding op een fotoshoot met je team.
Informeer naar de mogelijkheden