Zelf heeft ze niet zoveel talent voor een goede garderobe planning, denkt ze, en ze houdt ervan om dingen snel en efficiënt aan te pakken. Of ik haar kan helpen.
En eigenlijk wil ze er ook wel beter uitzien, haar persoonlijke kwaliteiten meer zichtbaar maken. Als dat mogelijk is…

O ja, en ze wil meer outfits in haar kast, om ‘s morgens makkelijk te kunnen kiezen.

Garderobe check – Wat hangt er in de kast?

De bestaande garderobe is het uitgangspunt voor vrijwel elk traject. Immers, de kleding die daar hangt heeft al een toets doorstaan: de toets van de klant zelf. Ze is er al op uit geweest, en heeft deze stukken aangeschaft. De kleding in haar kast geeft dan ook belangrijke informatie over haar, haar beeld over wie ze is, en haar beeld over hoe ze zich wil presenteren.

Deze informatie staat aan de ene kant van de lijn, en aan de andere kant staat een inschatting over hoe zij er uit kan zien, over haar potentieel. Het verschil tussen die twee kan niet altijd in één keer overbrugd worden. Soms wel.

Mijn klant heeft zich 4 jaar geleden over kleur en stijl laten adviseren. Ze is al een stuk op weg.

Diagnose voor de garderobe planning

  • Wat is er aan de hand in deze garderobe?
  • Waarom werkt hij niet zo goed als zij zou willen?
  • Wat ontbreekt er?
  • Wat is haar valkuil?
  • Welke vaardigheid heeft ze onvoldoende in huis?

De diagnose fase is nodig om vast te stellen wat er aan de hand is in de kast, maar ook om te kijken welke processen hebben geleid tot dit resultaat. Heeft ze onvoldoende tijd en aandacht geïnvesteerd, of te weinig geld? Welke keuzes maakt ze structureel waardoor ze niet uitkomt waar ze zijn wil met haar kleding?

kleur als tool voor garderobe planningMijn klant heeft een heel beknopte garderobe. met alleen stukken die zij werkelijk draagt en wil dragen. Bij het doorpassen blijkt, dat de meeste stukken een goede kleur, model en pasvorm hebben.

Echter de verbinding tussen de verschillende kledingstukken ontbreekt. En er is weinig kleur te vinden in haar kast; ze heeft vooral neutrale kleuren. Een beetje saai…

Haar functie vraagt dat ze zich professioneel kleedt, maar dat hoeft niet superstrak en formeel te zijn. Haar werkweek kent naast afspraken een aantal ontspannen kantoordagen. Maar ze heeft ook ambitie: haar carrière is in full swing. Ze mag wel wat zichtbaarder worden, om vervolgstappen met meer gemak te nemen.

Plan van aanpak

Naast een update-sessie voor haar garderobe met shirtjes en accessoires maken we een afspraak voor een shopping sessie. We zijn erop uit om in een paar uur tijd resultaat te bereiken. We kiezen een winkelcentrum waar veel relevante winkels bij elkaar zitten.

Het resultaat van garderobe planning

  • Haar wintergarderobe is uitgebreid met kleurige elementen als shirts, sjaals en sieraden. Er is nu een betere verhouding, wat structuur geeft in haar kast.
  • Ook haar zomergarderobe is uitgebreid.
  • We hebben een paar nieuwe outfits voor het najaar bij elkaar geshopt. Maar ook hebben we sieraden aangepast en een aantal nieuwe kettingen gevonden, om de setjes compleet te maken.

We hebben de brug geslagen tussen wie zij is, en hoe zij zich op een authentieke manier presenteert. 

Als je haar kast nu zou zien, is die compleet onherkenbaar van hoe hij eerst was.  Er hangt heel veel kleur, die de basisstukken uit haar garderobe veelzijdig draagbaar hebben gemaakt.

De hele garderobe is opgebouwd vanuit een paar kleurthema’s. Daardoor kan ze diverse outfits samenstellen vanuit slechts een paar kledingstukken, door slimme combinaties te maken.

En ze is zooooooo blij…

 

Denk je “Dat wil ik ook”?

Start met een Upgrade je Uitstraling sessie. Daarmee zet je een krachtige stap in de goede richting.

 

Lees meer over Upgrade je Uitstraling