Vorige week kreeg ik een berichtje van mijn dochter. Ze was gevraagd voor een mediaoptreden voor de lokale televisie over haar werk. Ze is zich er zeer van bewust dat de eerste indruk telt. Ze polste me over wat ze het best kon aantrekken voor de opnames. Omdat de opnames in de buitenlucht zouden plaatshebben, dacht ze aan haar regenjas, die leuk en fris van kleur is.

Voor een snel appje vond ik deze vraag te belangrijk. Ik heb meer context nodig om iets zinnigs te kunnen zeggen. Dus belde ik haar op om haar een paar vragen te stellen:

  • in welke hoedanigheid ga je daar zijn?
  • hoe wil je overkomen?
  • wat gebeurt er nog meer in het item?
expert in-the-picture

Als expert in the picture?

Je uitstraling als expert

Het bleek dat ze in de hoedanigheid van “de deskundige” zou optreden, en vermoedelijk was er nog een mannelijke junior collega in de uitzending.

Naast een man kun je als vrouw maar beter je beste beentje voorzetten. Voor je het weet zien mensen hem als de leider, en jou als de lieftallige assistente. Daarom adviseerde ik haar er uit te zien als “de deskundige”. We bespraken kort wat de opties waren en zij volgde mijn advies op.

Een deskundige en authentieke uitstraling

Herkenbaar? Wat doe jij om op belangrijke momenten zeker te weten dat je uitstraling het juiste verhaal vertelt, terwijl je toch dichtbij je zelf blijft? Net als voor mijn dochter, is er vaak een ander perspectief nodig en wat meedenken om tot de beste keuze te komen.

Support beschikbaar!

Heb jij ook van die situaties waarbij je je afvraagt wat je het best kunt aantrekken?

Kijk hier voor het programma “Upgrade je Uitstraling”.
Speciaal voor dit soort vraagstukken: laagdrempelig en super effectief!