Vorige week kreeg ik een berichtje van mijn dochter. Ze was gevraagd voor een mediaoptreden voor de lokale televisie over haar werk. Ze is zich er zeer van bewust dat de eerste indruk telt. Ze polste me over wat ze het best kon aantrekken voor de opnames. Omdat de opnames in de buitenlucht zouden plaatshebben, dacht ze aan haar regenjas, die leuk en fris van kleur is.

Voor een snel appje vond ik deze vraag te belangrijk. Ik heb meer context nodig om iets zinnigs te kunnen zeggen. Dus belde ik haar op om haar een paar vragen te stellen:

  • in welke hoedanigheid ga je daar zijn?
  • hoe wil je overkomen?
  • wat gebeurt er nog meer in het item?
expert in-the-picture

Als expert in the picture?

Je uitstraling als expert

Het bleek dat ze in de hoedanigheid van “de deskundige” zou optreden, en vermoedelijk was er nog een mannelijke junior collega in de uitzending.

Naast een man kun je als vrouw maar beter je beste beentje voorzetten. Voor je het weet zien mensen hem als de leider, en jou als de lieftallige assistente. Daarom adviseerde ik haar er uit te zien als “de deskundige”. We bespraken kort wat de opties waren en zij volgde mijn advies op.

Een deskundige en authentieke uitstraling

Herkenbaar? Wat doe jij om op belangrijke momenten zeker te weten dat je uitstraling het juiste verhaal vertelt, terwijl je toch dichtbij je zelf blijft? Net als voor mijn dochter, is er vaak een ander perspectief nodig en wat meedenken om tot de beste keuze te komen.

Support beschikbaar!

Heb jij ook van die situaties waarbij je je afvraagt wat je het best kunt aantrekken?

Maak dan een 30-minuten belafspraak met mij. Dan denk ik met je mee. Voorafgaand aan de afspraak zal ik je vragen om wat informatie en een paar foto’s te sturen, zodat ik me kan voorbereiden. Ik moet je immers een beetje leren kennen…

30 minuten voor € 30,00, één keer per klant te boeken. Wil je dat ik vaker met je meedenk? Klik dan hier

30 minuten afspraak

30-minuten
Consult

Meld je hier aan

Liever een grondiger advies?

Dat is altijd een goed idee. Je kunt een afspraak inplannen voor een kleuradvies (online of een van de live kleuradviezen) of een Personal Styling dagarrangement. Met dit laatste leg je een goede basis onder je kleding en garderobe. Daarna kun je net als mijn dochter korte supportvragen stellen, om succesvol door de belangrijkste situaties in je werk of leven te gaan.

Persoonlijk
Kleuradvies

meer info

Uitgebreid
Kledingconsult

meer info

Kleding & Styling
Strippenkaart

meer info