Uitgebreid Kledingconsult

Heb jij vragen of twijfels over je kleding of je uitstraling?

Heb jij net als veel vrouwen vragen over je kleding? Bijvoorbeeld omdat je het lastig vindt om goede kleding te vinden, of omdat je niet goed weet wat jou staat en wat echt bij je past? En dat terwijl je je ervan bewust bent, dat het belangrijk is dat jij en je kleding goed bij elkaar passen. Immers, je voelt je meer op je gemak als je weet dat je er goed uitziet. Je kunt je ontspannen en je aandacht besteden aan andere dingen, zoals je werk, je kinderen of wat er die dag ook maar op het spel staat.

Er heerst veel stress rond kleding, zeker voor vrouwen. Het lijkt voor veel anderen moeiteloos om kleding te kopen en te combineren, maar jij weet niet hoe je dat handig doet, zonder er een vermogen in te investeren of er veel tijd mee kwijt te zijn. Goed nieuws!

Het uitgebreid kledingconsult is terug

In het verleden heb ik honderden vrouwen geholpen met dit 1-daagse programma . Sommigen kwamen alleen, anderen met een collega, zus of vriendin. Sommigen met veel vragen, anderen eerder met een open mind om meer te leren wat bij hen past. Gaandeweg ontwikkelde ik mijn eigen methode van werken, de Elegant-methode®. Nu we middenin de Corona periode weer open mogen, heb ik besloten om het Uitgebreid kledingconsult op basis van deze methode terug te brengen. Zeker in deze periode waarin veel mensen duurzamer keuzes willen maken voor hun kleding, is een kledingconsult een goede investering.

stylish door het leven

Het Uitgebreid kledingconsult is een investering in jezelf. Je kunt alle tips zelf proberen te verzamelen, maar dan ben je wel even bezig. Met dit programma ben je in één dag veel wijzer. Het is een snelle route naar een stijlvolle uitstraling.

Vrouwen ervaren het als een soort “VIP dag voor jezelf”, met veel aandacht en adviezen over wat bij jou past, wat jou flatteert. Wees niet ongerust, want ik ga je niet vertellen wat je allemaal niet meer moet dragen. Jij bepaalt immers zelf wat je draagt. Ik ga je ook niet veranderen. Je bent al goed zoals je bent.

Wat dan wel?

Ik ga naast je staan. Het is een proces dat we samen doen. Samen kunnen we uitvinden op welke manier jij de uitstraling kunt krijgen waar jij gelukkig van wordt. En ik geef je de technische tips en theoretische onderbouwing daarbij. We doen ook experimenten: met kleuren, met sieraden, met make-up, zodat je de gelegenheid krijgt om eens iets nieuws uit te proberen, en te kijken of je daar iets mee wilt.

Uitgebreid kledingconsult

10-17 uur | 1 of 2 personen

Datum: op afspraak
Locatie: Alphen aan den Rijn, of in overleg

Gedurende de dag komt het volgende aan de orde:

 • Kleur
  • Ik doe een kleuranalyse bij je met de Essential Colors methode. Daarbij stel ik een uniek kleurenpalet voor je samen met ca 50 persoonlijke kleuren.
  • Je leert je hoe je met deze kleuren fantastische combinaties maakt. Fijn als je er tot nu toe niet zo goed in was om kleding te combineren.
 • Stijl en styling
  • Na een figuuranalyse krijg je advies met welke stoffen, modellen, lengtes en halslijnen je jouw lichaam mooi aankleedt. Als je dat weet, weet je waar je in de winkel en in de paskamer op kunt letten, zodat je doeltreffend je keuzes kunt maken. Maar ook wat je moet doen met de kleding, die je haast niet draagt. Er is een kans, dat die kleding op een nieuwe manier kan worden ingezet. Maar misschien besluit je ook dat je het niet langer gaat bewaren.
  • Je leert kleding te combineren tot mooie outfits en tot een garderobe die past bij jouw leven en lifestyle.
  • Accessoires die jou helpen om van je kleding een outfit te maken.
  • We onderzoeken ook jouw stijltype, de “ziel” van je stijl. Een stijltype bestaat meestal uit 3 elementen. Bijvoorbeeld een combinatie van romantisch, klassiek, en creatief. Als je de aspecten van jouw stijltype kent, kun je je eigenheid in elke outfit uitdrukken. Er ontstaat een eenheid tussen wie jij bent, en hoe je jezelf laat zien, elke dag weer.
  • We kijken naar je kleding op garderobe niveau: wat heb jij nodig in je kast, om nooit op een lege plek te grijpen?
 • Make-up advies
  Je gaat jezelf opmaken met make-up kleuren die aansluiten bij jouw eigen kleuring. De techniek kun je eenvoudig thuis herhalen.
 • Extra’s
  • Denk aan kapsel advies, haarkleuradvies, tips voor speciale kleding-issues waar je mee kampt. Het is jouw/jullie dag!
  • Je ontvangt mijn boek Elegant, waarin de methode waarmee je bent geadviseerd uitgebreid staat beschreven. Extra informatie die jou kan helpen je garderobe op een goede manier uit te bouwen.

Reacties van klanten:

Hoi Riet,
Heel erg bedankt voor alles. Ik weet dat alle tips en advies dat je me gegeven hebt, me ontzettend zullen helpen. Het stijladvies was super. Ik hoop dat je zo blijft werken, omdat ik zeker weet dat je heel veel vrouwen gaat helpen.

Ik ga beginnen met een paar outfits in mijn “echte” stijlen (vooral de creatieve en de verfijnde). Ook werken met schuine lijnen lijkt me superleuk.

Iris

Dag Riet,

Nog hartelijk dank voor de leerzame dag, ik kijk nu heel anders tegen kleding aan en tot mijn verbazing heb ik me al elke dag een beetje opgemaakt – oefening baart kunst. Voor wat betreft werk en zakelijke kleren dat heeft nog wat tijd nodig – ik ben voorlopig zoekende naar de combinatie van wat mijn figuur goed doet uitkomen en wat ik ook leuk vind.

Docent TU Delft

Ha, die Riet,

Ik zit dit mailtje te typen met een korte coupe! Ben vanavond naar de kapper geweest en m’n haar is nu op kaaklengte met kortere plukjes om ‘t volume te geven. Is leuk geworden! Daarna, net als zaterdag ‘op excursie’ gegaan. Maar toch wat gekocht: een turqoise t-shirt met opgestikte steentjes langs de halslijn – kon ‘m niet laten liggen! Kleur volgens de kleurenwaaier en steentjes op de goede hoogte – ben er helemaal vrolijk van!

Marleen

Hallo Riet,

Door de sessie bij jou ben ik wel anders gaan kijken naar uiterlijke verschijning! Daar moest ik in aanvang niet zo veel van hebben. Nu heb ik er plezier in om mijzelf (een klein beetje) op te maken en bij het uitzoeken van de kleding, dat af te stemmen op de dag die komen gaat. En wat je voorspelde is waar: sommige collega’s kijken mij met een vragende blik aan. Ze zien dat er iets anders is, maar weten niet wat. Grappig!!!

Caroline
make-up techniek voor elke dag

Prijs

1 persoon:        € 445,00
2 personen:     € 345,00 pp

Dag van 10-17 uur, inclusief koffie, thee en lunch. All-in met kleuranalyse, make-up advies en ontdekkingstocht naar jouw persoonlijke stijl.
Inclusief op maat samengesteld kleurenpalet en een styling guide met tips voor jouw kleding.

(bedrijven prijs op aanvraag)
zakenvrouw

Mijn naam is Riet de Vlieger. Meer dan 20 jaar geleden begon ik mijn praktijk met kleur-en stijladviezen voor vrouwen. Sindsdien heb ik me verder ontwikkeld tot een expert in het begeleiden van vrouwen in hun persoonlijke presentatie en communicatie. Ik kijk naar de hele mens in zijn omgeving en omgang met anderen.

Ik ben ervan overtuigd, dat er voor vrouwen nog veel te halen is via non-verbale aspecten van zelfpresentatie. Als je jezelf anders presenteert, je anders kleedt, vergroot je je impact zonder er harder voor te werken. Waar mannen een internationaal geaccepteerd uniform hebben, moeten vrouwen zich een weg banen door heel veel opties in kleding en accessoires, waarvan vele niet geschikt zijn om jezelf sterk neer te zetten. Ik help je dan ook graag om te leren wat bij je past, en hoe je je op een goede manier presenteert en profileert. Als dat is wat jij wilt…

Neem gerust contact met me op. Telefonisch: 0172-530 590 of via e-mail: RietdeVlieger@imagecompanion.nl